Gecse Gábor - burkolo24.eu

A fürdőszoba a lakás egyik legfontosabb helye, itt kezdődik a nap és ide térünk vissza egy fárasztó nap után. Nem mindegy tehát, hogy milyen a fürdőszoba berendezése, hangulata és nem utolsó sorban funkcionalitása. Az alábbi "5+5 tuti tipp a fürdőszoba felújításhoz" segítségével igazán stílusos és praktikus fürdőszobát varázsolhatsz otthonodba. 

1. Használjuk ki a sarkokat 

A fürdőszoba általában nem a legnagyobb helyiség a lakásban, ezért fontos kihasználni minden elérhető teret. A sarokpolcok remek megoldást jelentenek a tárolásra, így nem csak praktikusak, de dekoratívak is lehetnek. Ugyanígy tervezhetünk sarokkádakat és mosdókagylót, de akár besétálós zuhanyt is, amiről később bővebben is írunk.

Fürdőszoba sarok szekrény és mosdókagyló


2. Pengefal helyett üvegfal

Ha szeretnéd optikailag nagyobbnak láttatni a fürdőszobát, válassz üvegfalat a pengefalak helyett. Az átlátszó felület vizuálisan növeli a térérzetet és tisztán tartani sem nehéz. Különböző tükrökkel tovább fokozhatjuk a térérzetet. 

3. Elegendő hely esetén beépített polcok 

Ha van rá lehetőséged, érdemes beépített, falba süllyesztett polcokat kialakítani a fürdőszobában. Ezek nemcsak extra tárolóhelyet biztosítanak, de egyedi és modern megjelenést is kölcsönöznek a helyiségnek. A burkolás során a besüllyesztett polc belső falát eltérő burkolattal, akár mintás burkolatokkal is kérhetjük, így további design elemmel tehetjük egyedivé a teret.

4. Szerelő ajtó helyett 

A hagyományos szerelő ajtók helyett érdemes más megoldást választani a fürdőszobába. Például építőlemezeket használva kialakíthatunk kivehető szerelőnyílásokat, amelyet rendben lecsempézhetünk és mégis adott a hozzáférhetőség bármi probléma esetén. Ehhez egyszerűen kúpos alakban vágjuk be a lemezbe a kívánt nyílás méretét, igazodva a rá kerülő burkolathoz, mint egy egyszerű dugót! Ezt alkalmazhatjuk kádak falazása során is. Igaz ugyan, hogy az építőlemez drágább, mint az ytongból készült fal, de a végeredmény kárpótol a csekély többlet költségért. 

5. Szabadon álló kád 

Ha van elegendő hely a fürdőszobában, gondolj arra, hogy szabadon álló kádat helyezz el. Ez nemcsak elegáns megjelenést kölcsönöz a helyiségnek, de a kád körül is könnyebb takarítani. Nagyon elegáns és stílusos fürdőszobát alakíthatunk így ki, vagy éppen kialakítható akár egy szobában is! 

Szabadon álló kád a hálószobában


Ne felejtsd, hogy a részletekre is odafigyelve igazán egyedi és személyre szabott fürdőszobát teremthetsz otthonodban. 


+5 Tipp a Kis Fürdőszobák Felújításához 

A fürdőszoba felújítása izgalmas kihívás lehet, különösen akkor, ha csak kis hely áll rendelkezésre. De ne keseredj el, hiszen néhány egyszerű trükkel és praktikus ötlettel könnyedén átalakíthatod a kis fürdőszobád egy stílusos és funkcionális helyiséggé. Nézzük hogy lehet kihozni a legtöbbet a szűk helyből is! 

Kis fürdőszoba


+1. Optimalizáld a tárolást 

A kis fürdőszobákban az egyik legfontosabb szempont a tárolás. Használd ki az üres falakat és a magasabb teret a praktikus polcok, szekrények és akasztók elhelyezésére. Így mindent könnyen elérhetsz, miközben nem foglalnak felesleges helyet a padlón vagy a mosdó körül. 

+2. Válassz helytakarékos berendezéseket 

A kis fürdőszobák esetében fontos, hogy a berendezések ne foglaljanak sok helyet. Válassz inkább keskeny, de magas szekrényeket, zuhanykabint helyett zuhanyfülkét, és fali WC-t a hagyományos álló WC helyett. Ezekkel a megoldásokkal optikailag is nagyobbnak tűnik majd a fürdőszobád. 

+3. Használj tükröket 

A tükrök csodákra képesek a kis helyiségekben. Nemcsak optikailag növelik a teret, de több fényt is visszavernek, így világosabbá és tágasabbnak tűnik majd a fürdőszobád. Válassz nagyobb, fali tükröket, vagy akár egy teljes falat is boríthatsz velük. 

+4. Világos színek és anyagok 

A világos színek és anyagok segítenek abban, hogy a fürdőszoba tágasabbnak tűnjön. Használj fehér, szürke, vagy pasztell árnyalatokat a falakon és a bútorokon, valamint válassz üveg vagy tükör felületeket, amelyek még tovább növelik a tér érzetét. 

+5. Minimalizáld a dekorációt 

A kis fürdőszobában kevesebb néha több. Minimalizáld a dekorációt, és tartsd egyszerűen rendezetté a helyiséget. Egy-egy hangsúlyos dekorációs elem vagy növény lehet persze jelen a fürdőszobádban, de ügyelj arra, hogy ne legyen túlzsúfolt és kaotikus a látvány. 

Reméljük, hogy ezek a tippek inspirációt adtak a kis fürdőszobád felújításához. Ne feledd, hogy a praktikus tervezéssel és a helytakarékos megoldásokkal akár a legkisebb helyiségből is egy stílusos és kényelmes fürdőszobát varázsolhatsz! 


A Fürdőszoba Felújítás Nélkülözhetetlen Tippje: Épített Zuhany 

A legtöbben szeretnénk egy olyan helyiséget, ahol kényelmesen pihenhetünk és feltöltődhetünk a mindennapok fáradalmaitól. Az egyik legfontosabb elem, amely hozzájárul a fürdőszoba luxus hangulatához, az épített zuhany.

Miért érdemes az épített zuhany mellett dönteni? 

Az épített zuhany nemcsak esztétikailag mutatós, hanem számos praktikus előnnyel is jár. Először is, egy jól kialakított épített zuhanyt könnyebb tisztán tartani, mint a hagyományos zuhanykabint. Emellett a zuhanyzó padlóját is egységesen lehet kialakítani a fürdőszoba többi részével, így optikailag növelve a térérzetet. 

Fürdőszoba épített zuhanyzó


Hogyan tervezzük meg az épített zuhanyt? 

Alapos tervezés: Mielőtt nekiállnál az építkezésnek, fontos alaposan átgondolni az elrendezést és a kialakítást. Mérj meg mindent pontosan, és készíts terveket a zuhany helyének és méretének meghatározásához. Amennyiben nem kivitelezhető a teljes lefolyóka padlóba süllyesztése, akkor egy kis peremmel a zuhany körül ugyanúgy kivitelezhető az épített zuhanyzó. 

Vízszigetelés: Az egyik legfontosabb lépés az épített zuhany kialakításakor a megfelelő vízszigetelés kialakítása. Ennek elhanyagolása komoly problémákat okozhat később, amire példát ebben a cikkünkben olvashatsz. 

Anyagok kiválasztása: A zuhany falait és padlóját olyan anyagokból érdemes kialakítani, amelyek ellenállnak a nedvességnek és könnyen tisztíthatók. Használhatunk epoxi fugázót is. 

Kiegészítők: Ne felejtsd el a kiegészítők kiválasztását sem, mint például a zuhanyfej, csaptelep vagy zuhanykabin ajtó. A teljes összkép a részletekben rejlik.

Ötletek és inspirációk 

Minimalista design: Ha szereted a letisztult, modern stílust, válaszd a minimalista kialakítást egyszerű, letisztult vonalakkal. 

Természetes anyagok: Ha szereted a természetközeli dizájnt, válassz olyan anyagokat, mint a kő vagy fa, amelyek melegséget és eleganciát visznek a fürdőszobába. A zuhanyzó padlóját például akár folyami kövekből is ki lehet rakni. Akár egy Kneipp-taposó hangulata! 

Színek és minták: Merj bátran játszani a színekkel és mintákkal a zuhany kialakításakor. Egy színpompás mozaik vagy geometrikus minta igazán egyedivé teheti a fürdőszobát. A kreatív burkolatváltás cikkünkben alkalmazottakat a zuhanyfülképen is alkalmazhatjuk! 

Az épített zuhany kialakítása igazi kihívás lehet, de a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel egy igazán luxus és funkcionális fürdőszobát hozhatsz létre. Ne felejtsd, hogy a részletekre is figyelj, hiszen azok teszik igazán egyedivé és kényelmessé a helyiséget.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.