Gecse Gábor - burkolo24.eu

A csempék egy gyönyörű és tartós burkolati lehetőséget kínálnak a fürdőszobákban, konyhákban és egyéb helyiségekben. Azonban előfordulhat, hogy idővel megváltozik az ízlésünk, vagy egyszerűen csak szeretnénk frissíteni a tér megjelenését. Ilyenkor nem feltétlenül kell az egész burkolatot lebontani és újra kezdeni. Sok esetben lehetőség van egy új burkolat fektetésére a meglévő csempére. Ez nemcsak időt és pénzt takaríthat meg, de nagyon kreatív és stílusos eredményeket is hozhat.

Az előkészítés

A meglévő csempére burkolás előtt fontos az alapos előkészítés. Először is, gondosan tisztítsuk meg a csempét, hogy eltávolítsuk az összes szennyeződést és zsírt. Ez biztosítja a megfelelő tapadást az új burkolatnak. Ha a meglévő csempének vannak sérülései vagy repedései, javítsuk ki ezeket a problémákat. A hibás lapokat távolítsuk el, a helyét töltsük ki, hogy a felület egyenletes legyen. A legtöbb vinyl burkolat nagyon érzékeny minden felületi egyenetlenségre, így többnyire a fugaközöket is szintbe kell hoznunk. Akadnak olyan SPC vinyl burkolatok, amelyek merevsége ezt át tudja hidalni, de vásárlás előtt ezt ellenőrizzük vagy a gyártó, vagy szakember bevonásával.

Burkolati lehetőségek

Számos burkolati lehetőség áll rendelkezésre a meglévő csempére burkolás során. Az egyik lehetőség a csempére ragasztható vinyl burkolat. Ez a könnyen telepíthető és tartós anyag nagyon sokféle mintával és színnel elérhető. A vinyl burkolat nem csak esztétikailag vonzó, de vízálló is, így tökéletes választás a fürdőszobákba és konyhákba. Némelyik típust (SPC) akár aljzatkiegyenlítés nélkül is telepíthetjük a meglévő csempére. Egy másik lehetőség a csempére rakható laminált padlóburkolat. Ez az anyag a fa hatását kelti, és nagyon könnyen telepíthető. A laminált padlóburkolat vastagabb, mint a vinilburkolat, és rendben telepíthető meglévő csempére. Természetesen csempét is burkolhatunk meglévő csempére, erről résztetesebben már korábban írtunk.

Összegzés

A meglévő csempére burkolás kiváló lehetőséget kínál a tér frissítésére és a kreativitás kibontakoztatására. Az előkészítés során fontos a csempék alapos tisztítása és javítása. A burkolati lehetőségek között szerepel a csempére ragasztható vinyl burkolat, a csempére rakható laminált padlóburkolat és maga a csempe is. Mindegyik lehetőség egyedi megjelenést biztosít.

Mire figyeljünk

Minden burkolat alapja a megfelelő aljzat, amely sík, szennyeződésektől, laza részektől mentes és teherhordó. 

Mindig ellenőrizzük a meglévő burkolat megfelelőségét, vagy kérjük ki burkoló szakember tanácsát.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.