Kőszőnyegek kivitelezése

Ha valaha is álmodozott egy olyan otthonról, ahol a padló nem csupán egy hétköznapi burkolat, hanem egy igazi műalkotás, akkor a kőszőnyeg kivitelezés éppen Önnek való lehet. Hazánkban is egyre népszerűbbé válik ez az innovatív és esztétikus burkolási megoldás, amely a hagyományos padlóburkolatokat egy teljesen új szintre emeli.

Mi is az a kőszőnyeg?

A kőszőnyeg egy olyan burkolati megoldás, amely valódi kődarabokat használ a padló felületének borítására. Többnyire márványkavics, de lehet folyami kavics, kvarckavics és különböző őrlemények is. Ezeket a kődarabokat speciális poiluretán gyantával illesztjük össze, így egy egységes, szép és tartós, strapabíró felületet hozunk létre, amely számtalan felhasználási lehetőséget tartogat.

Kültérben akár teraszok burkolására, kerti utak burkolására, lépcsők burkolására, de gépkocsi beállók burkolataként is alkalmazható.

Ezen kívül bárhová alkalmazhatjuk beltérben is, sőt az épített zuhanyzónk dísze is lehet és a padló nem az egyetlen szerepe, hiszen falra is burkolható. A kőszőnyegek ezen kívül számtalan formában és színben elérhetők, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és otthonának megfelelő variációt.

Miért válasszuk a kőszőnyeg burkolást?

Egyedi megjelenés: A kőszőnyeg kivitelezés lehetővé teszi, hogy egyedi mintázatokat és színeket alkalmazzunk. Burkolható padlóra, falra és íves felületekre is. Akár több színből is kombinálhatjuk, vagy eltérő színű alakzatokat is készíthetünk belőle.

Hosszú élettartam: A kőszőnyeg rendkívül tartós anyagból készül, ami azt jelenti, hogy éveken keresztül szép marad és kevés karbantartást igényel. Közületek is előszeretettel választják.

Könnyű tisztíthatóság: A kőszőnyeg kivitelezésű padló könnyen tisztítható, hiszen a kőfelület ellenálló a foltokkal és a kopással szemben. Szükség esetén egyszerűen magasnyomású vízsugárral is tisztíthatjuk.

Vízáteresztő, vagy vízhatlan: Mindkettő egyben, hiszen magunk választhatjuk meg. Alapértelmezetten vízáteresztő a szerkezete, ezáltal ideális lejtéssel rendelkező teraszok burkolataként, de lehetőségünk van vízzáró réteggel is ellátni, amely például épített zuhanyzó burkolataként fontos.

Csúszásbiztos: A kőszőnyeg felülete az apró kavicsoktól természetesen érdes, így a legtöbb burkolatnál csúszásbiztosabb megoldás mind a teraszok burkolataként, mind pedig lépcsők esetében.

Kimondottan vékony burkolat: körülbelül 6-8 mm-es átlagos rétegvastagságban készül, így nem emeli jelentősen a szintet.

Fugamentes egybefüggő felület: A kőszőnyeg fuga és varratmentes teljesen egybefüggő felületet ad, nincs szükség fugákra.

UV és fagyálló: A kőszőnyeg ellenáll az időjárás elemeinek és jól tűri a hőingadozást is. Nem repedezik, időtálló burkolat.

Hogyan készítjük a kőszőnyeget?

A választott kavicsot, vagy eltérő színű mintázat esetén kavicsokat bekeverjük a megfelelő mennyiségű gyantával és 6-8 mm vastagon terítjük a felületen folyamatos tömörítés mellett. Függőleges felületre, falra történő felhordása esetén speciális felület előkészítést kíván. Az előkészített minták alapján lehetőség van motívumokat, eltérő színű területeket is kialakítani. Kikeményedését követően nagyon erős burkolatot kapunk, normál alkalmazásnál 25kg kavics hozzávetőlegesen 2nm burkolására elegendő. Gépkocsi beállók burkolása esetén az anyagszükséglet és a rétegvastagság magasabb.

Összegzés

A kőszőnyeg burkolat egy lenyűgöző és innovatív módszer arra, hogy otthona egyedi és stílusos megjelenést kapjon. Számtalan előnye mellett gyorsan kivitelezhető, így munkadíja is kifejezetten kedvező.

Kőszőnyeg burkolás munkadíj 5.000 Ft / nm-től

Árazáshoz segítséget burkolás árak oldalunkon talál.


Miért válasszon minket?

 • megbízhatóak vagyunk, ránk számíthat 
 • ajánlatból sok van, de becsületes szakemberből már kevesebb
 • hasznos tanácsokkal látjuk el
 • nem kapkodunk, figyelünk az apró részletekre
 • minőségi munkát végzünk, mintha magunknak készítenénk
 • díjmentes felmérést biztosítunk Budapesten és 30km-es körzetében
 • a megbeszélt időben megjelenünk
 • az előzetesen adott ajánlatunk részletes
 • csak akkor fizet többet a megbeszéltnél, ha plusz munkát kér
 • anyagbeszerzést igény szerint vállalunk
 • sitt elszállítást igény szerint vállalunk
 • mi magunk dolgozunk, nem segédet küldünk
 • az elvégzett munkáról számlát adunk
 • munkáinkra garanciát vállalunk

Kedvező munkadíj mellett megbízható kivitelezéssel várjuk!

Kőszőnyeg lépcsőre burkolva, mintadarabKőszőnyeg lépcsőre burkolva