Vinyl padló fektetése

A padlóburkolat kiválasztása nagyon fontos szerepet játszik minden otthon vagy üzlet belső terének kialakításában. A vinyl padló egyre népszerűbb választás lett a vásárlók körében, mivel számos előnnyel rendelkezik. Vizsgáljuk meg a vinyl padló különböző típusait, valamint az előnyeit és hátrányait.


Vinyl padló típusai

A vinyl padlónak két fő típusa van: a Luxury Vinyl Tile (LVT) és a Stone Plastic Composite (SPC).

Luxury Vinyl Tile (LVT)

Az LVT padlóburkolatok valósághű fa-, kő- vagy csempehatású mintázattal rendelkeznek. Ezek a padlók könnyűek, tartósak és könnyen karbantarthatóak. Az LVT padlók rendkívül rugalmasak, így könnyen felhelyezhetők és alakíthatók a különböző alapfelületekhez.

Stone Plastic Composite (SPC)

A Stone Plastic Composite (SPC) a legújabb technológiával készül sűrű szilárd polimer maggal, amely széles választékban kapható különböző mintázatokban és színekben. Ez a típusú padlóburkolat könnyen tisztítható, ellenáll a nedvességnek és koptatórétege kerámia bevonatot kapott, így kiemelkedő a kopás és karcállósága is. 


Vinyl padló előnyei

A vinyl padló számos előnnyel rendelkezik, amelyek vonzóvá teszik a vásárlók számára.

1. Tartósság

A vinyl padlók rendkívül tartósak és ellenállnak a kopásnak, a foltoknak és a karcolásoknak. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon is szép és újszerű marad.

2. Vízállóság

A vinyl padlók vízálló tulajdonsága miatt telepíthetőek nedves helyiségekben, például a fürdőszobában vagy a konyhában.

3. Könnyű karbantartás

A vinyl padlók könnyen tisztán tarthatók. Csak egy nedves ronggyal vagy moppal törölje le a foltokat és a szennyeződéseket. Nincs szükség speciális tisztítószerekre, vagy durvább tisztítási eljárásokra.

4. Stílus és design

A vinyl padlók széles választékban kaphatók különböző mintázatokban, színekben és textúrákban. Így könnyen megtalálhatja az otthona vagy üzlete stílusához illő padlóburkolatot.


Vinyl padló hátrányai

Sajnos minden padlónak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Összegyűjtöttük a vinyl padló hátrányait, hogy segítsünk Önnek egy informált döntést hozni.

1. Nem természetes anyag

A vinyl padló műanyagból készül, és ez a tény sok embert zavarhat. Ha Önnek fontos a természetes anyagok használata a lakásában, akkor a vinyl padló nem lesz az ideális választás. Sokan inkább a fa vagy a kő burkolatot választják, mert ezek természetes anyagok, amelyek hozzájárulnak a lakás természetes hangulatához.

2. Rögzítési és átütési problémák

A vinyl padló telepítése nem mindig egyszerű feladat. Előfordulhat, hogy a padló nem rögzül megfelelően, valamint átütnek rajta az eredeti aljzat hibái. Ezért fontos, hogy a telepítést szakember végezze, aki tapasztalattal rendelkezik a vinyl padló burkolásában.

3. Nem javítható

Ha a vinyl padló megsérül, például egy nagy karcolás vagy egyenetlenség keletkezik rajta, akkor általában nincs lehetőség a javításra. Ez azt jelenti, hogy a sérült részt ki kell cserélni, ami plusz költséget és időt jelent. Ezzel szemben a fa vagy a csempe burkolat esetén a sérült részt könnyebb helyreállítani vagy pótolni.

4. Nem mindegyik vízálló

Bár a vinyl padló vízállónak tűnhet, valójában nem mindegyik teljesen vízálló. Ha a padló alá víz szivárog, akkor elkezdhet deformálódni, ami ronthatja a megjelenést és a tartósságot. Ezért fontos, hogy a fürdőszobákban vagy a konyhákban olyan padlótípust válasszon, amely jobban ellenáll a nedvességnek, például a csempét vagy kimondottan az SPC vinyl burkolatot.


Miért bízzuk szakemberre a vinyl burkolását?

1. Professzionális eredmények

Az első és talán legfontosabb előnye annak, hogy burkolóra bízza a vinyl burkolást, az a professzionális eredmény, amit kap. A tapasztalt burkolók évek óta foglalkoznak ezzel a munkával, és rendelkeznek a szükséges szaktudással és tapasztalattal ahhoz, hogy tökéletesen elvégezzék a feladatot. Így garantáltan olyan eredményt kap, amire büszke lehet, és amely hosszú távon is megállja majd a helyét.

2. Idő és energia megtakarítása

A vinyl burkolás nem csak időigényes, de rengeteg energia is szükséges hozzá. A burkolók azonban gyorsan és hatékonyan dolgoznak, így Önnek nem kell napokig vagy akár hetekig a feladattal foglalkoznia. Ehelyett inkább pihenhet, vagy az olyan fontos dolgokra koncentrálhat, mint a család és a munka. Ráadásul a burkolók az eszközöket és anyagokat is biztosítják, így Önnek nem kell ezzel sem foglalkoznia.

3. Hibák elkerülése

Egy tapasztalatlan személy könnyen elkövethet hibákat a vinyl burkolás során, ami jelentős költségekkel járhat. A burkolók azonban rendelkeznek a szükséges ismeretekkel, hogy elkerüljék ezeket a hibákat, és helyesen végezzék a munkát. Ezáltal megspórolhatja a javításra és újra burkolásra fordított pénzt és időt.

4. Szakértői tanácsok és javaslatok

Amikor egy burkolóra bízza a vinyl burkolást, nem csak a munkáját kapja meg, hanem a szakértelmét és tapasztalatát is. A burkolók képesek tanácsokat és javaslatokat adni az anyagokról, a tervezésről és a megfelelő burkolat kiválasztásáról. Ezáltal segítenek abban, hogy az otthona igazán különleges és egyedi legyen.

Összefoglalás

A vinyl burkolás professzionális feladat, amit érdemes egy tapasztalt burkolóra bízni. Ezzel időt és energiát takaríthat meg, és garantáltan tökéletes eredményt kap.

Vinyl padló munkadíj: 2.500 Ft /nm-től

A munkadíj függ a terület tagoltságától, méretétől és a lerakás módjától. Minden esetben előzetesen pontos árajánlatot készítünk. Budapesten és 30km-es körzetében a felmérés díjmentes!


Miért válasszon minket?

 • megbízhatóak vagyunk, ránk számíthat 
 • hasznos tanácsokkal látjuk el
 • nem kapkodunk, figyelünk az apró részletekre
 • minőségi munkát végzünk, mintha magunknak készítenénk
 • díjmentes felmérést biztosítunk Budapesten és 30km-es körzetében
 • a megbeszélt időben megjelenünk
 • az előzetesen adott ajánlatunk részletes
 • csak akkor fizet többet a megbeszéltnél, ha plusz munkát kér
 • anyagbeszerzést igény szerint vállalunk
 • sitt elszállítást igény szerint vállalunk
 • mi magunk dolgozunk, nem segédet küldünk
 • az elvégzett munkáról számlát adunk
 • munkáinkra garanciát vállalunk

Bízza szakemberre! Kedvező munkadíj mellett megbízható kivitelezéssel várjuk!

Vissza a Szolgáltatásokhoz