Burkoló - csempézés kivitelezés

Amikor egy otthon vagy iroda felújítására gondolunk, a burkolatok nagyon fontos szerepet játszanak a végső megjelenés és a hangulat kialakításában. A csempe burkolatok különösen népszerűek, mivel számos előnnyel rendelkeznek. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk a csempe burkolatok fajtáit, mint például a kerámia és a gres, valamint az ezekkel járó előnyöket, hátrányokat.

1. Kerámia csempe burkolat

A kerámia csempe burkolatok az egyik leggyakrabban használt burkolóanyagok a piacon. Ezek a csempék különleges keménységgel és ellenállósággal rendelkeznek, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak. A kerámia csempék kiválóan ellenállnak a nedvességnek, a foltoknak és a karcolásoknak, ami azt jelenti, hogy könnyen tisztíthatók és karbantarthatók.

A kerámia csempe burkolatok számos színben, mintában és méretben kaphatók, így könnyű megtalálni a lakás vagy az iroda stílusához illőt. Emellett a kerámia burkolatok hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, így segítenek a hőszigetelésben és a zajcsökkentésben.

2. Gres burkolat

A gres csempe burkolatok is nagyon népszerűek a burkolatok között. A gres csempék rendkívül kemények és tartósak, így ideálisak a magas forgalmú területekre, például a fürdőszobákba, a konyhákba vagy a közösségi helyiségekbe. Ezek a burkolatok ellenállnak a víznek, a fagyásnak, a foltoknak és a karcolásoknak, így hosszú élettartammal rendelkeznek.

A gres burkolatok rendkívül változatosak lehetnek a megjelenésben, hiszen utánozhatnak más burkolási anyagokat, például a természetes köveket vagy a fa hatását. Így a gres csempe burkolatok segítségével természetes megjelenést érhetünk el, anélkül, hogy a természetes anyagokkal járó hátrányokkal kellene szembenéznünk.


A csempe burkolatok előnyei

Mind a kerámia, mind a gres csempe burkolatok számos előnnyel rendelkeznek:

1. Tartósság

Mindkét típusú csempe burkolat rendkívül kemény és tartós, így hosszú élettartammal rendelkezik.

2. Könnyű tisztíthatóság

A csempe burkolatok könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, mivel ellenállnak a foltoknak és a karcolásoknak.

3. Vízállóság

 A csempe burkolatok ellenállnak a nedvességnek, így ideálisak a fürdőszobák és a konyhák számára.

4.Változatosság

 A csempe burkolatok számos színben, mintában és méretben kaphatók.


A csempe burkolatok hátrányai

Fontos tudni, hogy a csempéknek vannak bizonyos hátrányai is. Most áttekintjük ezeket a hátrányokat, hogy pontosan tudja mire számíthat, ha csempét választ otthona burkolatához.

1. Hideg érzet

A csempék hidegebbek, mint más burkolóanyagok, például a fa vagy a laminált padló. Ez azt jelenti, hogy a csempe burkolattal ellátott helyiségekben általában hidegebbnek érezhetjük a talajt. Ez különösen kellemetlen lehet a hidegebb hónapokban, amikor melegebb cipőket vagy papucsokat kell viselnünk a hideg talaj kiegyenlítésére.

2. Csúszásveszély

A csempék sima felülete könnyen csúszóssá válhat, különösen, ha nedvesek vagy koszosak. Ez különösen veszélyes lehet a fürdőszobákban vagy a konyhákban, ahol gyakran használjuk a vizet. A csúszásveszély csökkentése érdekében fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a csempéket, és használjunk csúszásgátló szőnyegeket.

3. Törékenység

A csempék törékenyek lehetnek, és könnyen sérülhetnek, ha rájuk ejtünk valamit nehéz tárgyat, például egy serpenyőt vagy egy üvegpoharat. Ezenkívül, ha a csempe burkolat alatt nem megfelelő a ragasztás, akkor repedések vagy törések is előfordulhatnak.

4. Időigényes telepítés és javítás

A csempék telepítése időigényes folyamat lehet, különösen, ha bonyolult mintázatokat vagy mozaikokat szeretnénk létrehozni. Emellett, ha egy csempe megsérül vagy megreped, javítása is időigényes lehet, különösen, ha az adott csempe már nem kapható a piacon. Ez azt jelenti, hogy a csempe burkolatok fenntartása és javítása több időt és energiát igényelhet, mint más burkolóanyagok. 

Csempe pótlásának nehézségeiről szóló cikkünket tanácsokkal burkoló blogunkban itt olvashatja.

5. Hangszigetelés hiánya

A csempék nem nyújtanak jelentős hangszigetelést, ezért a zajok könnyen áthatolhatnak a padlón. Ez különösen problémás lehet többszintes épületekben, ahol a zajok könnyen terjedhetnek a szomszédos lakásokba.


Miért bízza burkolóra a csempézést?

A burkolás egy fontos lépés a házfelújítás vagy építkezés során, hiszen a megfelelő csempe kiválasztása és a szakszerű felszerelése hozzájárul a helyiség megjelenéséhez és funkcionalitásához. Fontos tudni, hogy a burkolók szakértelmet és tapasztalatot hoznak a munkához, ami hosszú távon megtérülhet.

1. Tapasztalat és szakértelem

A burkolók rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal a csempézéshez. Tudják, hogy milyen anyagokat és eszközöket használjanak, hogy a csempe tartós és szép legyen. Emellett tisztában vannak a legújabb trendekkel és technikákkal, így segíteni tudnak a csempe kiválasztásában és a tervezésben is, valamint rendelkeznek a szükséges eszközökkel.

2. Idő és energia megtakarítása

A csempézés nem csak a csempék felszerelését jelenti, hanem előkészítést és utómunkát is igényel. A burkolók ezzel járó folyamatokat is elvégzik, így Önnek nem kell foglalkoznia ezekkel a feladatokkal. Ráadásul a szakemberek gyorsabban és hatékonyabban dolgoznak, mint egy átlagos DIY (Do It Yourself) projekt.

3. Minőségi munkavégzés

A burkolók pontosan és precízen dolgoznak, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és technikákkal, hogy a csempe egyenes és szimmetrikus legyen. Emellett figyelnek az apró részekre is a tökéletes végeredmény érdekében.

4. Garancia a munkára

Amikor egy szakemberre bízza a kivitelezést garanciát kap a munkára. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen probléma merül fel a csempékkel kapcsolatban, a burkolók megjavítják vagy kicserélik azokat. Ez a garancia a bizalom jele a szakember részéről, és Önnek nyugalmat ad a felújítás során.

5. Biztonság

A kivitezelés során bizonyos eszközök és anyagok használata szükséges, amelyek sérülést okozhatnak, ha nem megfelelően használják. A burkolók rendelkeznek a szükséges biztonsági ismeretekkel és védőfelszerelésekkel, így minimalizálják a baleseti kockázatot.


 • Rengeteg módja van az egyéni burkolat design kialakításának. Eltérő mintázatokkal, burkolati átmenetekkel és nem utolsó sorban a fugázó helyes megválasztásával is kiemelkedőt alkothatunk a csempézés során. 
 • A burkolat természetes velejárója a fuga, az alábbi cikkeink segítséget nyújthatnak a tervezéshez, választáshoz.
  • Keskeny fugákról szóló cikkünket itt olvashatja.
  • Design glitteres fugákról pedig ebben a cikkünkben esik szó.

Csempézés árak, munkadíj: 

JellegTerületMunkadíjEgységMegjegyzés
Kerámia, gres max. 13mm vastagegybefüggő, sík min 20nm7.500 Ft-tólnm
Kerámia, gres max. 13mm vastagtagolt, pl. fürdőszoba10.000 Ft-tólnmpolcok, egyedi elemek külön
Kerámia, gres max. 13mm vastagterasz9.000 Ft-tólnm
Vízszigetelés kenhető 2 rétegben, hajlaterősítőkkelfürdőszoba3.000 Ft-tólnm
Aljzatkiegyenlítés önterülő 1 rétegbenegybefüggő, sík min. 20nm2.500 Ft-tólnm
Csempe bontása
egybefüggő, sík min. 20nm
3.000 Ft-tólnm

A nem pontosan meghatározott munkadíjak jobb megértéséhez részletesebb információt a burkolás árak bejegyzésünkben olvashat.

Feláras szolgáltatások:

 • 13mm vastagságú lapok felett
 • 60x60 méretű lapok felett
 • metro csempe, mozaik burkolás
 • gérvágás (kerámia csempe esetén nem választható)
 • diagonál, fonott, egyedi mintában
 • 10nm alatti kis terület esetében
 • óriáslapok egyedi ajánlat szerint
 • egyéni design megoldások ajánlat szerint
 • kád falazás, kád beépítés 30.000 Ft-tól
 • épített zuhanyzó burkolás
 • íves kád beépítés

Kisebb burkolási munkák esetén napidíjat számolunk (fél nap / egy nap) napidíj 40.000 Ft-tól


Miért válasszon minket?

 • megbízhatóak vagyunk, ránk számíthat 
 • ajánlatból sok van, de becsületes szakemberből már kevesebb
 • hasznos tanácsokkal látjuk el
 • nem kapkodunk, figyelünk az apró részletekre
 • minőségi munkát végzünk, mintha magunknak készítenénk
 • díjmentes felmérést biztosítunk Budapesten és 30km-es körzetében
 • a megbeszélt időben megjelenünk
 • az előzetesen adott ajánlatunk részletes
 • csak akkor fizet többet a megbeszéltnél, ha plusz munkát kér
 • anyagbeszerzést igény szerint vállalunk
 • sitt elszállítást igény szerint vállalunk
 • mi magunk dolgozunk, nem segédet küldünk
 • az elvégzett munkáról számlát adunk
 • munkáinkra garanciát vállalunk

Kedvező munkadíj mellett megbízható kivitelezéssel várjuk!

Csempe bontását követő falcsiszolási munkálatFalcsiszolás

Vissza a Szolgáltatásokhoz