Laminált padló lerakása

Júniusban 15% kedvezmény laminált padlók burkolására! Foglaljon időben!


Laminált padló lerakásán gondolkozik? Jó helyen jár! Becsületes szakival csak öröme lesz benne.

A parketta mindig is a lakberendezés egyik legkedveltebb alapanyaga volt. A hagyományos parketta telepítése és karbantartása sok időt és energiát igényel, valamint magas költségekkel jár. Azonban itt van a megoldás: a laminált padló! Az alábbiakban bemutatjuk, amit tudnia kell a laminált padlóról, beleértve az előnyöket és hátrányokat is.

Mi is az a laminált padló?

A laminált padló egy olyan padlóburkolat, amely több rétegből áll. A legfelső réteg vastag műanyag bevonattal van ellátva, amely védi a padlót a kopástól és a foltoktól. Az alatta lévő rétegek között HDF (keményfa rostlemez) található, amelynek köszönhetően a parketta kemény és strapabíró. Az alsó réteg pedig egy vékony műanyag bevonat, amely megakadályozza a nedvesség behatolását.


Előnyei

A laminált parketta számos előnnyel rendelkezik, amelyek miatt egyre népszerűbbé válik a lakberendezésben. Íme néhány fő előnye:

1. Könnyű telepítés

A laminált parketta könnyen telepíthető akár saját kezűleg is. A panelokat egyszerűen össze kell kattintani, nem szükséges ragasztóval rögzíteni őket. Ezáltal időt és pénzt takaríthat meg a telepítés során.

2. Strapabíró és tartós

A laminált padló tartós és ellenálló a kopásnak. Az erre a padlóburkolatra gyártott műanyag bevonatoknak köszönhetően nem kell aggódnod a mindennapos használat során keletkező károk miatt.

3. Könnyű tisztítás és karbantartás

A laminált parketta könnyen tisztítható és karbantartható. Elég csak egy porszívóval vagy felmosóval áttörölni a felületet, és máris ragyogóan tiszta lesz. A foltokat is könnyen eltávolíthatod egy nedves ruhával.

4. Széles választék a designban

A laminált padló számos különböző mintával és színnel elérhető. Így könnyen megtalálhatod a stílusodhoz és a lakásodhoz leginkább illőt. A fa hatású laminált parketták kiválóan imitálják a valódi fapadlók megjelenését, de más minták, mint például a csempe vagy a beton hatás is elérhető.


Hátrányok

1. Érzékenység a nedvességre

A laminált padló nem ellenálló a nedvességgel szemben, így nem ideális választás fürdőszobákban vagy konyhákban. Ha víz vagy más folyadék kerül a padlóra, könnyen károsodhat, például megdagadhat vagy eldeformálódhat.

2. Relatív rövid élettartam

Míg a laminált padlók tartósak, általában azért nem olyan hosszú élettartamúak, mint például a fa vagy a márvány padlók. Ez azért van, mert a laminált padlók felső rétege könnyen karcosodhat, különösen nagy forgalmú területeken, vagy háziállatok tartása végett.

3. Javítás nehézségei

Ha a laminált padló megsérül, például karcos lesz vagy lejön belőle a felső réteg, akkor nehéz javítani. A laminált padlók általában nem javíthatók, ezért az egész panelet ki kell cserélni, ami időigényes és költséges lehet.


Miért bízza szakemberre a laminált padló lerakást?

Sokan úgy gondolják, hogy a laminált padló lerakás egyszerű feladat, amit könnyedén elvégezhetünk otthon. Azonban, ha nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel, akkor könnyen hibát követhet el, aminek hosszú távú következményei lehetnek. Ezért érdemes szakemberre bízni a laminált parketta burkolást.

1. Minőségi munka

Amikor szakemberre bízza a laminált padló burkolását, biztos lehet benne, hogy minőségi munkát kap. A szakember rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és szakértői tudással, hogy pontosan és precízen elvégezze a munkát. Ők ismerik a legfrissebb burkolási technikákat és megoldásokat, így garantáltan kiváló minőségű végeredményt kap.

2. Idő- és energiamegtakarítás

A laminált parketta burkolásának folyamata időigényes és energiát emésztő lehet. Ha még soha nem végeztél ilyen munkát, akkor számolnod kell azzal, hogy sok időt és energiát kell befektetned a tanulásba és a gyakorlásba. Ezzel szemben, ha szakemberre bízod a feladatot, akkor szabadon felhasználhatod az idődet és energiádat más fontos projektekre vagy tevékenységekre.

3. Professzionális eszközök és anyagok használata

A laminált padló lerakásához szükséges professzionális eszközök és anyagok beszerzése nem olcsó mulatság. A szakemberek már rendelkeznek ezekkel az eszközökkel és anyagokkal, így nem kell feleslegesen költened rájuk. Emellett, a szakemberek pontosan tudják, milyen anyagokat és eszközöket kell használni a legjobb eredmény eléréséhez.

4. Garancia a munkára

Amikor szakemberre bízod a laminált padló lerakását, általában garanciát is kapsz a munkára. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen probléma merül fel a fektetéssel kapcsolatban, akkor a szakember ingyen vagy minimális költséggel javítja ki. Ez nyugalmat és biztonságot ad neked, hogy biztos lehetsz a munka minőségében.


Laminált padló lerakás árak 2024 munkadíj: 2.000-3.000 Ft / nm mérettől és tagoltságtól függően

Szegélyezés - klikkes, vagy ragasztott 1.200 Ft / fm

Laminált padló javítás egyéni ajánlat szerint!

Laminált padló választásához segítséget jelenthet "Hogyan válasszunk megfelelő laminált padlót" ismertetőnk.

Laminált padló saját kezű lerakásához pedig DIY útmutatónkat itt éri el.


Miért válasszon minket?

 • megbízhatóak vagyunk, ránk számíthat 
 • hasznos tanácsokkal látjuk el
 • nem kapkodunk, figyelünk az apró részletekre
 • minőségi munkát végzünk, mintha magunknak készítenénk
 • díjmentes felmérést biztosítunk Budapesten és 30km-es körzetében
 • a megbeszélt időben megjelenünk
 • az előzetesen adott ajánlatunk részletes
 • csak akkor fizet többet a megbeszéltnél, ha plusz munkát kér
 • anyagbeszerzést igény szerint vállalunk
 • sitt elszállítást igény szerint vállalunk
 • mi magunk dolgozunk, nem segédet küldünk
 • az elvégzett munkáról számlát adunk
 • munkáinkra garanciát vállalunk

Bízza melegburkoló szakemberre a kivitelezést, kérje ajánlatunkat!

Vissza a Szolgáltatásokhoz